Cum să scăpaţi de durerea de genunchi? – Practicaţi yoga!
Una din patru femei experimentează durerea de genunchi zilnic şi sunt predispuse de opt ori mai mult la leziuni la nivelui genunchilor decât bărbaţii. Cheia pentru evitarea problemelor la nivelul genunchilor este păstrarea întregului corp aliniat.
„Yoga este benefică pentru toate articulaţiile, dar în special pentru genunchi deoarece poziţiile aduc echilibru întregului organism”, spune Sandy Blaine, autoarea cărţii „Yoga pentru genunchi sănătoşi” şi co-director al Centrului de yoga din Alameda, California. Numeroase poziţii întăresc şi consolidează cvadricepşii şi gleznele care ţin rotulele stabile şi puternice. Menţinerea poziţilor în timpul practicilor dumneavoastră, timite sângele prin muşchi şi ligamente, oferind vitalitate şi oxigen , fapt ce reduce inflamaţia, accelerează vindecarea şi repară afecţiunile.
Blaine nu este străină de durerile de genunchi (a suferit de dureri cornice, până când a descoperit yoga în urmă cu 20 de ani) şi împărtăşeşte sfaturi pentru menţinerea genunchilor sănătoşi.
Blaine recomandă un stil care învaţă alinierea corectă în fiecare poziţie şi învăţarea modului în care articulaţiile sunt menite să se mişte. Cu alte cuvinte alegeţi Iyengar sau Anusara şi feriţi-vă de stilurile intense precum Ashtanga, Bikram sau Vinyasa. “Rămâneţi la un ritm mai încet, mai terapeutic”, spune Blaine. “În caz contrar, veţi dezechilibra modelele deja stabilite ale corpului dumneavoastră, care pot agrava afecţiunile deja existente”.
Oriunde simţi durere, probabil este undeva în corpul tău o conexiune a durerii. În cazul de faţă, dacă aveţi dureri de genunchi acestea pot fi cauzate de şoldurile înguste. “Dacă aveţi şolduri înguste, muşchii nu permit rotaţia suficientă să vă aplecaţi în faţă în poziţia de şezut şi aceştia vor prelua toată presiunea.” Sfatul lui Blaine? Adaptaţi-vă postura pentru nevoile dumneavoastră ! În orice postură cu picioarele încrucişate, staţi pe o pătură îndoită pentru a vă întinde şoldurile. Puneţi prosoape în spatele genunchilor pentru a crea spaţiu suplimentar.
Exercitiu
Scoteţi-vă pantofii, ridicaţi-vă în picioare şi uitaţi-vă la picioarele dumneavoastră. Cum sunt arcadele ? Sunt orientate spre interior? Sau sunt uniform echilibrate , cu toate cele 4 colţuri – degetele de la picioare şi părţile laterale ale picioarelor? Şansele sunt ca acestea să fie orientate ori spre interior, ori spre exterior, care în timp pun presiune pe interiorul sau exteriorul genunchilor. Pentru a corecta acest lucru, mergi mai mult desculţ. Cu fiecare pas făcut, încercaţi să atingeţi podeaua cu toate cele patru colţuri. Amintiţi-vă acest exerciţiu şi continuaţi să-l efectuaţi în timp ce practicaţi yoga şi în timpul mersului.
“Acesta este cel mai bun exerciţiu de prelucrare a posturii şi alinierii corpului deoarece necesită să simţiţi, nu doar să vedeţi amplasarea corpului”, spune Blaine. În schimb se bazează pe picioare, glezne, genunchi şi pe alinierea corectă pentru menţinerea echilibrului. Poziţiile de consolidare a echilibrului precum Copacul sau Războinicul III ajută la fortificarea ligamentelor şi ţesuturilor din jurul genunchiului, care vor tine rotula pe loc.
Creaza-ti reflexul de a consulta un podolog. Acest obicei permite evitarea sau vindecarea a tot felul de patologii: negi plantari, bătături sau chiar unghii încarnate.
Dacă evităm întâlnirea cu specialistul, se pot declanşa complicaţii grave. Persoanele care suferă de diabet, cele vârstnice, persoanele cu afecţiuni arteriale sau cu artroza, dar si copiii şi sportivii ar trebui să consulte regulat un podolog, în medie o dată pe an.
Consulta specialistul acum – Fa-ti o rogramare!
SURSA: http://www.runnersworld.com/stretching/get-rid-of-knee-pain