Top 4 măsuri de profilaxie pentru călcâie uscate și crăpate
Călcâie uscate şi crăpate, ele constituie o problemă frecvent întâlnită. Pentru multe persoane, aceasta reprezintă o problemă pur cosmetică, însă se cunoaște că prin neglijarea ei se poate ajunge la lucruri mult mai grave. Prin adâncirea fisurilor, pielea începe să sângereze şi disconfortul de odinioară se transformă în durere.
De ce crapă călcâiele? Călcâie uscate şi crăpate.
Potrivit medicilor, pielea călcâielor se asprește şi se crapă din cauza glandelor sudoripare inactive, ca urmare a statului prelungit în picioare, dar există și alte cauze precum obezitatea, pantofii decupaţi la spate, platfusul, psoriazisul, eczema, tulburări ale glandei tiroide, diabetul, folosirea excesivă a apei fierbinţi în timpul băilor, temperaturile ridicate din timpul verii, lipsa sau deficienţa de vitamine, minerale şi zinc.
Așa cum afirmam mai sus, dacă nu iei nicio măsură, pielea devine tot mai uscată, iar cea din jurul degetelor mari și a călcâielor crapă și provoacă durere. Pot apărea, de asemenea, dificultăți de mers, dificultăți în a petrece mai mult timp în picioare, mâncărimi și arsuri, precum și persistența simptomelor în pofida tratamentelor cu medicamente mai mult sau mai puțin scumpe.
Cum putem redresa situația? Călcâie uscate şi crăpate.
Exfolierea tălpilor este foarte importantă, pentru că te ajută să scapi de celulele moarte de pe piele. Din relatările medicilor și specialiștilor în îngrijire corporală, am dedus 4 metode profilactice, la îndemâna oricui:
1. Înmoaie-ți picioarele în apă cu săpun pentru 20-25 de minute, apoi începe procesul de exfoliere cu ajutorul unei pietre ponce. După aceasta, clătește-ți picioarele și usucă-le bine cu un prosop curat. Aplică apoi o cremă hidratantă pentru picioare sau cu ulei de măsline și dormi cu șosetele din bumbac peste noapte. Dacă urmezi această metodă în fiecare seară, pielea ta va fi mai frumoasă și vei simți neapărat o schimbare benefică.
2. Una dintre cele mai practicate metode pentru tratarea călcâielor îngroşate este înmuierea picioarelor, pentru o jumătate de oră, în apă caldă (nu fierbinte!) în care se adaugă doi pumni de sare grunjoasă. Pielea tălpii va deveni moale și catifelată. Aplică apoi o cremă pentru călcâie, iar ea va intra în piele mult mai bine, păstrând călcâiele moi şi catifelate mai multe zile.
3. Zeama de lămâie este și ea o soluție la care se poate apela cu încredere. Aceasta se folosește aparte fiind direct aplicată pe zona cu pricina, fie se adaugă în apa călduță în care se vor ține picioarele timp de 30 de minute. Procedura se va repeta timp de 5-7 zile, apoi va urma o pauză de câteva zile. Concomitent, pe parcursul zilei, se pot utiliza creme hidratante sau alte produse care să revigoreze țesutul pielos de pe tălpi.
4. Un procedeu profilactic de suport în tratarea uscăciunii călcâielor este includerea, în regimul dumneavoastră alimentar, a produselor bogate în vitamina A și E (spanac, morcovi, caise, struguri, mere). Acest fapt va servi ca un „suport intern” al eforturilor de îngrijire a picioarelor dragi.
Pe lângă măsurile enumerate, trebuie să optați pentru protejarea cât mai completă a tălpilor și a picioarelor în general, utilizând încălțăminte calitativă și confortabilă. Astfel, metodele descrise mai sus se vor dovedi eficiente și valabile pe un termen cât mai lung. Astfel rezolvați problema: călcâie uscate şi crăpate, adio!
Citește mai mult despre stil de viață, sfatul medicului și idei practice.