8 alimente care exacerbează guta
Barbatii sau persoanele obeze sunt supuse unui risc mai mare sa dezvolte de inflamarea dureroasa a incheieturilor cauzata de o acumulare de cristale ascutite de acid uric, in special in zona degetului mare de la picior, laba piciorului, glezne, genunchi sau chiar maini.
Iata care sunt cele 8 alimente care trebuie evitate:
- Scoicile: aceste alimente sunt bogate in purina, pe care organismul o transforma in acid uric, asa ca trebuie sa pastrati la minim consumul de fructe de mare.
- Hering: stati departe de hering, ton si ansoa, dar puteti consuma totusi creveti, homar, tipar si crab.
- Bere: consumul de bere nu doar creste nivelul acidului uric, dar si ingreuneaza procesul de eliminare a substantei din organism. Vinul este o alegere mai buna, dar theoretic ar trebui sa va abtineti de la alcool in totalitate.
- Carne rosie: carnea alba este in general mai buna decat cea rosie, dar cateodata este permis si consumul de carne rosie.
- Curcan: carnea de curcan si de gasca sunt mai bogate in purina decat alte tipuri de mancare, asa ca este bine sa le evitam. Puiul si rata sunt cele mai sigure alegeri, si pulpele sunt o alegere mai buna decat pieptul cu piele.
- Bauturi dulci: siropul de porumb bogat in fructoza, care se gaseste in toate bauturile non-light, trebuie evitat pentru ca indulcitorii stimuleaza corpul sa produca mai mult acid uric.
- Sparanghel: sparanghelul, conopida, spanacul si ciupercile sunt mai bogate in purina decat alte legume. Dietele bogate in legume ajuta la eliminarea purinei din organism, ajutandu-l sa excrete purina obtinuta din surse vegetale.
- Ficat: carnea de organe precum ficat, rinichi si maruntaie trebuie evitata!
Sursa: http://positivemed.com/