Cum trataţi cele mai frecvente afecţiuni ale picioarelor?
Cum trataţi bătăturile?
Bataturile sunt alte problema de sanatate, comuna cu alte afecţiuni ale picioarelor. Vestea buna este ca sunt relativ usor de tratat. Acestea sunt de fapt umflaturi, asemanatoare cu boabele de porumb si calusurile. Acestea se formeaza in urma frecarii si presiunii la care este supusa o portiune din pielea piciorului.
Daca umflatura este dureroasa chiar si atunci cand nu este agresata de pantofi, probabil ca ati dezvoltat bursita, o inflamatie a zonei din jurul unei articulatii. Pentru ameliorarea temporara (in timp ce va cautati alti pantofi), incercati sa va inmuiati picioarele intr-o solutie cu apa calda si sarure pentru picioare timp de 20 de minute. Apoi aplicati Crema pentru picioare sau Crema Ienupar asupra zonei dureroase. Nu incercati sa razuiti sau sa taiati batatura: exista riscul ranirii, sangerarii si infectiei, iar durerea se va amplifica. Uneori disconfortul poate proveni pur si simplu de la pielea uscata.
Cum trataţi pielea uscată
Pentru inmuierea pielii, incercati o data pe saptamana urmatoarea reteta:
– Baite cu sare de picioare Vivasan
– crema pentru picioare cu arnica sau Crema Viva Derm/Lotiune cu uree
Aplicati crema (uleiul de maslina cald) inainte de a merge la culcare si acoperiti-va picioarele cu o folie de plastic. Dormiti cu picioarele ridicate pe o perna si nu le descoperiti pana dimineata (atentie, totusi, folia de plastic nu trebuie sa fie legata atat de strans incat sa impiedice in vreun fel circulatia sangvina).
Cum trataţi monturile
Cele mai multe tratamente pentru disconfortul acestora ar fi:
– aplicati crema de Ienupar, Cimbru de mai multe ori pe zi;
– faceti baite cu Sare de picioare Vivasan;
– introduceti in interiorul pantofului tesatura de moleschin sau spuma de cauciuc taiat in forma unui cerc (in partea goala va fi pozitionat montul);
– folositi incaltaminte care sa aibe partea in fata larga, comoda sau purtati sandale care sa lase libera zona afectata.
Cum tratati unghiile incarnate
Unghiile incarnate reprezinta una dintre cele mai dureroase situatii intalnita. Desi uneori unghiile incarnate sunt ereditare, sunt cel mai adesea cauzate de taierea lor incorecta. Acestea devin dureroase mai ales cand pantofii folositi comprima degetele picioarelor si sunt prea stramti.
Din fericire exista modalitati de prevenire a acestora:
– taiati unghiile drept in partea de sus, nu le taiati colturile si nici nu le taiati rotunjit. Evitati purtarea pantofilor si a sosetelor care inghesuie degetele de la picioare;
– daca unghia nu creste in carne, daca ati taiat-o prea scurt sau chiar daca va taiati colturile unghiilor, pe masura ce trece timpul aceasta se va vindeca.
Daca suferiti de diabet zaharat sau aveti o circulatie sanguina deficitara evitati ranile si leziunile sau apelati la personal calificat pentru ingrijirea unghiilor.
– folositi doar pantofi cu varful larg;
– inmuiati piciorul intr-o solutie compusa din Sare de picioare Vivasan 5 g + ulei Arbore ceai 3 pic, o data pe zi, timp de 20 de minute, pentru a reduce inflamatia;
– ingrijiti-va unghiile cat de bine puteti, dar cu toate acestea evitati sa va taiati/scoateti colturile;
– aplicati un ulei antiseptic (ulei Arbore Ceai, Levantica) o data pe zi, de preferat dupa baie sau dupa dus. Acest lucru este foarte important, intrucat una din cele mai mari pericole ale unghiilor incarnate este posibilitatea de infectie.
Creaza-ti reflexul de a consulta un podolog. Acest obicei permite evitarea sau vindecarea a tot felul de patologii: negi plantari, bătături sau chiar unghii încarnate.
Dacă evităm întâlnirea cu specialistul, se pot declanşa complicaţii grave. Persoanele care suferă de diabet, cele vârstnice, persoanele cu afecţiuni arteriale sau cu artroza, dar si copiii şi sportivii ar trebui să consulte regulat un podolog, în medie o dată pe an.
Consulta specialistul acum – Fa-ti o rogramare!