Bataturile si calusurile – primul pas in prevenirea lor!
Calcaie crapate si uscate
Calcaiele crapate si uscate (xeorosis) este o afectiune ce consta in ingrosarea si fisurarea (craparea partii inferioare a calcaiului. Pentru majoritatea persoanelor aceasta este o bataie de cap si o problema de estetica. Dar cand problema persista, in special in cazul diabeticilor sau a persoanelor cu probleme cardiovasculare, se poate agrava.
Daca suferiti de diabet sau de afectiuni cardiovasculare, mergeti la un podolog, chirurg vascular sau ortoped. Daca calusurile va fac probleme, faceti tratamente cu parafina si lotiuni speciale, impreuna cu folosirea unor perii si pietre ponce.
Bataturile si calusurile
Bataturile (calusurile) sunt cele mai intalnite probleme ale pielii labei piciorului.
Bataturile, ingrosarea partii exterioare a pielii, apar de obicei pe degetele de la picioare.
Calusurile, inseamna acelasi lucru ca si bataturile, dar sunt localizate pe talpa, fiind cauzate de presiunea verticala.
Bataturile si calusurile sunt apararea piciorului fata de frecare si presiune. Acestea pot fi dureroase dar raspund la tratament indelungat.
Tratament
Primul pas in prevenirea bataturilor este alegerea unor pantofi cu toc mic care sa vi se potriveasca.
Produsele specifice pentru tratarea bataturilor eliberate fara reteta sunt de ajutor. Baile regulate cu parafina reduc dezvoltarea calusurilor.
Alt tratament pentru bataturi si calusuri este purtarea plantarilor, un instrument de aliniere a neregularitatilor mecanice de la nivelul labei piciorului. Medicul podolog va poate realiza plantari personalizati.
Daca bataturile si calusurile persista, este indicat tratamentul profesional din partea unui podolog sau ortoped. Formele severe de calusuri pot necesita o interventie chirurgicala.
De obicei medicul are nevoie de o radiografie pentru a stabili daca exista probleme osoase. Daca durerea este prea mare si tratamentul nu este eficient, este nevoie de corectare chirurgicala.
Creaza-ti reflexul de a consulta un podolog. Acest obicei permite evitarea sau vindecarea a tot felul de patologii: negi plantari, bătături sau chiar unghii încarnate.
Dacă evităm întâlnirea cu specialistul, se pot declanşa complicaţii grave. Persoanele care suferă de diabet, cele vârstnice, persoanele cu afecţiuni arteriale sau cu artroza, dar si copiii şi sportivii ar trebui să consulte regulat un podolog, în medie o dată pe an.
Consulta specialistul acum – Fa-ti o rogramare!