6 Tipsuri pentru sportivii tomnatici
În fiecare toamnă, medicii specialişti obersevă o creştere a accidentelor de glezne la tinerii sportivi.
Fotbalul şi basketul sunt printre cele mai populare sporturi care duc la entorse, glezne scrântite, oase rupte şi alte probleme.
Dacă copii dumneavostră practică sporturi toamna mai jos aveţi 6 sfaturi pentru a-i proteja pe cei tineri de probleme serioase cu gleznele.
Trataţi imediat orice afecţiune a gleznelor.
Ce arată ca o luxaţie nu este întotdeauna o luxaţie, pe lângă rănirea cartilagiului, copilul poate avea o problemă şi la alte oase ale piciorului fără să-şi dea seama. Mergeţi la un medic specialist să examineze piciorul. Cu cât mai repede se începe tratarea, cu atât problemele pe termen lung precum instabilitatea sau artrita pot fi prevenite şi copilul dumneavostră să se întoarcă pe teren.
Mergeţi la un control înainte ca sezonul să înceapă.
Un control amănunţit poate scoate la iveală rănile suferite de copil în trecut şi vulnerabilitatea la luxaţii şi dacă este nevoie să poarte protecţie pentru glezne pe durata meciurilor şi antrenamentelor.
Achiziţionaţi pantofi potriviţi pentru fiecare tip de sport.
Sporturile diferite necesită echipamente diferite. Jucătorii nu ar trebui să amestece pantofii de basket cu cei de fotbal.
Copii ar trebui să înceapă noul sezon cu pantofi noi.
Pantofii vechi pot devenii drepţi pe talpă şi nu mai oferă sprijinul necesar, astfel că glezna va fi mereu încordată pentru asigurarea echilibrului.
Verificaţi terenul pe care copilul dumneavoastră joacă/se antrenează.
Majoritatea luxaţiilor de gleznă sunt cauzate de sărituile şi alergatul pe o suprafaţă cu denivelări. De aceea doctorii recomandă părinţilor să inspecteze terenul pe care copilul se va juca pentru detectarea spaţiilor denivelate. Alertaţi antrenorul pentru orice iregularitate.
Încurajaţi stretchingul şi exerciţiile de încălzire.
Întinderea muşchilor picioarelor şi un jogging uşor înainte de competiţii este recomandată deoarece se dilată vasele de sânge şi ligamentele şi astfel se reduc riscurile de luxaţii.
Rolul podiatrului este sa previna sau sa corecteze deformerile si sa mentina normala mobilitatea si functionarea intregului corp. Cere-i parerea acum – Fa-ti o programare!
SURSA: http://www.foothealthfacts.org/Content.aspx?id=1649