Rețeta zilei. Pilaf cu praz, ca în satele dobrogene
Ești în căutarea unei retete romanesti (sau măcar a uneia care se pregătește în teritoriile noastre de sute de ani, deci e cazul să ne-o asumăm)? Atunci te afli unde trebuie. Rubrica de față este exact despre asta….
Ne-am obișnuit să asociem prazul bucătăriei oltenești și, în bună măsură, nu greșim dacă vom crede asta. Însă praz se mănâncă și-n Dâmbovița – care nu-i în Oltenia, și-n Prahova, ba chiar și în multe comunități din Dobrogea… Asta ca să nu aruncăm cu leasa de prins păsări și povești prea departe.
În Dobrogea, unde contaminarea cu elemente ale bucătăirie otomane – precum celebrul pilavi – este destul de vizibilă, vom găsi și această rețetă delicioasă de pilaf cu praz.
Ca să îl pregătești ai trebuință de câteva fire de praz, un sfert de kilogram de ore, câteva linguri de ulei, o lingură de pastă de tomate, sare și piper. De la praz se va folosi partea albă, care e mai puțin fibroasă și ațoasă (dacă avem cumva prăzoaice – mai subțiri și mai fine – pentru un gust mai puternic, putem folosi și puțin din partea verde). Prazul se………….
Află toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI