Nevromul
Nevromul, care este un nerv ciupit si nu o tumora pe nerv, este de fapt rezultatul umflarii in urma compresiei nervului si nu o crestere a nervului. De obicei este situat intre cel de-al 3lea si cel de-al 5lea deget de la picior. Durerea cauzata de nevrom este o durere intepatoare, si se manifesta de obicei cand pacientul poarta pantofi.
Intr-un studiu recent se arata ca cel putin 42% dintre pacientii cu nevrom, aveau si sindromul pre-diabetic sau sindromul X.
Nevromul este tratat chirurgical de obicei prin excizie, dar recent s-a descoperit ca aceste leziuni (a nervilor) nu trebuie excizate. In loc de aceasta interventie, ar trebui divizat ligamentul intermetatarsal. Aceasta interventie chirurgicala creeaza mai mult spatiu pentru ca nervul sa poata functiona si in majoritatea cazurilor simptomele dispar.
Exista creme care se aplica local si sunt foarte eficiente in tratarea simptomelor durerii cauzate de nevrom. Dar este important sa stim ca simptomele nevromului (neuropatiei intermetatarsale de compresie) pot fi intr-adevar precursoare ale diabetului si este nevoie sa consultam un podolog sau un medic de familie.
Alte masuri de ameliorare a durerii pot fi purtarea unor pantofi cu talpa groasa, cu destul loc pentru degete, si remedii precum orteze, bai speciale pentru picioare, bai cu parafina, produse pentru masaj, produse care stimuleaza circulatia si gheata.
Un podolog sau un ortoped va pot recomanda un tratament specific. Este nevoie de obicei de o radiografie si o examinare completa. Poate fi de folos si o ecografie. CERE-I PAREREA ACUM!
Primul pas in tratarea nevromului pot fi injectiile cu cortizon, impreuna cu un anestetic local. De obicei este nevoie de maxim 3 injectii.
Medicamentele anti-inflamatorii precum Voltaren se folosesc deasemenea in aceasta afectiune.
Al treilea pas este tratamentul de natura biomecanica. Plantarii personalizati sunt de asmenea eficienti in ameliorarea durerii cauzate de nevrom.
Daca toate aceste masuri dau gres, este nevoie de decompresie chirurgicala. De obicei interventia are loc sub anestezie locala (cu xylocaina), si nu necesita spitalizare. Perioada de refacere este de obicei de mai putin de 3 saptamani.