Mersul pe jos nu costă nimic!
*Zeci de mii de vieţi ar putea fi salvate în fiecare an în Marea Britanie, dacă oamenii ar face mai multă mişcare*, spun specialiştii.
Raportul „Mersul funcţionează” al celor de la Centrul de suport al cancerului, Ramblers şi Macmillan spun că mersul este o activitate fără costuri care poate să transforme sănătatea oamenilor.
Fiind activi fizic, scad şansele de a avea probleme cardiace şi accidente vasculare cerebrale-
Şi, de asemenea, face o diferenţă între alte condiţii, precum diabetul de tip 2, boala Alzheimer şi multe alte forme de cancer.
Un studiu al celor de la British Medical Journal a arătat că un exerciţiu fizic a fost la fel de bun ca un medicament pentru unele boli, inclusiv pentru cele de inimă, iar alt studiu a arătat că mersul pe jos timp de cel puţin o oră pe zi reduce semnificativ riscul de cancer la sân.
Cel mai recent raport spune că dacă toată lumea, numai din Anglia, ar face cele 150 de minute de exerciţii moderate pe săptămână ar avea următoarele rezultate:
? Salvarea 37 000 vieţi în fiecare an,
? Prevenirea a 6700 cazuri de cancer la sân,
? 4700 de persoane ar evita cancerul colorectal,
? Diminuearea cazurilor de diabet de tip 2 până la 300.000.
Cele două organizaţii de caritate susţin mersul pe jos pentru Programul de sănătate într-o încercare de a motiva oamenii să meragă cât mai mult.
Benedict Southworth, directorul executiv de la Ramblers, a declarat: „Ne confruntăm cu o criză gravă de inactivitate, dar nu există o soluţie simplă, trebuie să investim în iniţiativele care susţin şi promovează mersul pe jos ca o cale accesibilă şi fără costuri pentru ca oamenii să devină mai activi.”
Ciaran Devane, director executiv al Macmillan Cancer Support, a declarat: „pentru pacienţii cu cancer, să fie activi îi poate ajuta la gestionarea unora dintre consecinţele debilitante de tratament şi pot reduce astfel, riscul recidivării cancerului.”
„Inactivitatea este o epidemie la nivel naţional, ce trebuie combătută acum, înainte de a fi prea târziu.”
Institutul de sănătate publică din Anglia atrage atenţia populaţiei că „inactivitatea pune viaţa în pericol”.
Directorul de sănătate şi bunăstare, prof. Kevin Fenton, spune: „inactivitatea creşte riscul de a contacta boli grave, cum ar fi diabetul de tip 2 şi boli de inimă. În viitor, mai mult ca sigur oamenii vor fi supraponderali sau obezi. Să acordăm suport persoanelor pentru a-i convinge să meargă mai mult pe jos este o parte importantă a soluţiei.”
Creaza-ti reflexul de a consulta un podolog. Acest obicei permite evitarea sau vindecarea a tot felul de patologii: negi plantari, bătături sau chiar unghii încarnate.
Dacă evităm întâlnirea cu specialistul, se pot declanşa complicaţii grave. Persoanele care suferă de diabet, cele vârstnice, persoanele cu afecţiuni arteriale sau cu artroza, dar si copiii şi sportivii ar trebui să consulte regulat un podolog, în medie o dată pe an.
Consulta specialistul acum – Fa-ti o rogramare!
SURSA: http://www.bbc.com/news/health-24396352