7 exerciții pentru mobilitatea membrelor și a articulațiilor
Instructorii ajung să perfecţioneze seturile de exerciţii pentru toate segmentele legate de întreţinerea corporală. Desigur că oricine doreşte cele mai simple, rapide şi eficiente metode de a-şi menţine elasticitalea şi mobilitatea articulațiilor.
În acest set de exerciţii sunt foarte importante frecvenţa şi consecvenţa. Ambele trebuie stabilite împreună cu antrenorul, iar perioada de efectuare e bine să se menţină pe cel puţin durata unui an.
1 – Fandare pronunţată, cu mâinile ţinute una peste alta la nivelul pieptului, îndoite de la cot
2 – Ridicăm şi fandăm din nou ca în poziţia 1, repetând de 20 de ori
3 – Cu o greutate mică bine strânsă în pumni sau pur şi simplu pumnii strânşi, în picioare, privirea înainte
4 – Din poziţia 3, păstrăm presiunea greutăţii şi ridicăm prin salt uşor piciorul stâng
5 – Schimbăm piciorul, tot prin săritură, repetând aceste mişcări de 20 de ori pe fiecare parte (în total, 40 repetări)
6 – Cu o ganteră (de dimensiuni medii) în mâini se fac fandări astfel: un picior lăsat în genunchi, în spate, celălalt îndoit în unghi drept, talpa bine aşezată pe podea
7 – Din poziţia 6, piciorul fandat se duce cât este posibil în spate, lăsând trunchiul jos, apoi cu celălalt picior; se repetă de 10 ori pe câte o parte (20 în total)
Creaza-ti reflexul de a consulta un podolog. Acest obicei permite evitarea sau vindecarea a tot felul de patologii: negi plantari, bătături sau chiar unghii încarnate.
Dacă evităm întâlnirea cu specialistul, se pot declanşa complicaţii grave. Persoanele care suferă de diabet, cele vârstnice, persoanele cu afecţiuni arteriale sau cu artroza, dar si copiii şi sportivii ar trebui să consulte regulat un podolog, în medie o dată pe an.
Consulta specialistul acum – Fa-ti o rogramare!