Cele mai bune 7 exercitii pentru femeile care poarta tocuri
Nimic nu se compara cu o pereche de pantofi cu tocuri inalte care ne cresc increderea in noi. Mersul pe tocuri inalte pe tot parcursul unei zile are efecte asupra labei piciorului, gleznei si gambei. Mecanica mersului pe tocuri inalte este reprezentata de ridicarea gleznei ce scurteaza muschiul gambei, explica antrenorul personal Jessi Kneeland. Urmarile pot fi durerea de glezne sau de genunchi. „Vrem sa combatem aceasta durere prin intinderea acestui muschi in pozitia lui normala,” spune Kneeland. Unul dintre sfaturile sale este de a incerca sa intindem si muschii si tendoanele din zona coapselor pentru a ne asigura ca avem sustinere si stabilitate.
Motivele pentru care picioarele ne dor dupa o noapte in oras este ca tocurile afecteaza echilibrul, dupa cum bine stim, fapt ce creste presiunea asupra gleznelor si muschilor picioarelor.
Cu toate acestea, nu trebuie sa renuntam la perechile favorite de pantofi cu toc daca nu ne dorim asta. Urmatoarele exercitii formate din intinderi, masaje si miscari de intarire va vor face picioarele sa se simta mai bine. „In zilele in care faceti miscare, includeti si aceste sapte exercitii in timpul incalzirii”, spune Kneeland. „In zilele in care va odihniti, faceti primele cinci miscari pentru a intinde muschii.”
7 exercitii eficiente femeilor care poarta tocuri
1. Incepeti sprijinite pe palme si genunchi. Ridicati fundul in timp ce va indreptati mainile si picioarele (A).
Ridicand cate un calcai, „pedalati” picioarele in sus si in jos (B). Alternati picioarele si incercati sa mentineti calcaiul pe podea. Pedalati de 10 ori cu fiecare picior.
2. Stati in fata unui perete la distanta lungimii mainilor. Pasiti inainte cu piciorul drept; mentineti ambele picioare plate pe podea. Puneti mainile pe perete la inaltimea pieptului.
Impingeti inainte genunchiul drept astfel incat sa simtiti intinderea muschilor piciorului stand. Mentineti 2 secunde, apoi relaxati. Repetati de 8 ori pentru fiecare picior.
3. Staţi întinse pe podea cu picioarele drepte, mâinile pe podea în spate. Plasaţi un cilindru de spumă şi încrucişaţi-vă piciorul stâng asupra celui drept (A).
Ridicaţi fundul de pe podea. Împingeţi corpul înainte rulând cilindrul de spumă sub gambe (B). Continuaţi să rulaţi încet cilindrul înainte şi înapoi sub gambe.
Dacă simţiţi o zonă mai înţepenită, faceţi o pauză de câteva secunde. Rulaţi 2-3 minute pentru fiecare parte.
4. Stând lângă un perete pentru echilibru, plasaţi o minge mică şi tare, precum una de tenis, lacrosse sau golf sub talpă.
Rulaţi mingea pe sub talpă, concentrându-vă asupra boltei plantare. Controlaţi intensitatea mutându-vă centrul de greutate. Rulaţi câte un minut sub fiecare talpă.
5. Stând pe piciorul drept, ridicaţi genunchiul la nivelul şoldurilor, ajutaţi-vă de mâini pentru suport (A.).
Mişcând doar din glezna, trasaţi un cerc cu vârful piciorului (B,C). Faceţi 5 cercuri cu fiecare picior.
6. Începeţi intinse pe podea cu faţa în sus. Îndoiţi genunchii şi plasaţi tălpile plate pe podea (A).
Ridicaţi şoldurile astfel încât să formaţi o linie dreaptă de la genunchi până la piept (B).
Încordaţi fesierii o secundă, apoi reveniţi la poziţia iniţială. Repetaţi de 20 de ori. Odihniţi-vă un minut între seturi.
7. Staţi în piciorul stâng în timp ce tineţi nişte haltere în zona coapselor (A).
Aplecaţi-vă pieptul. Îndoiţi puţin genunchiul stâng până când simitiţi încordarea tendoului. Extinde-ţi piciorul drept în spatele dumneavoastră (B).
Reveniţi la poziţia iniţială. Faceţi 3 seturi de câte 10 repetări pentru fiecare picior. Odihniţi-vă un minut între seturi.
Rolul podologului este sa previna sau sa corecteze deformerile si sa mentina normala mobilitatea si functionarea lor. Cere-i parerea acum – Fa-ti o programare!