Cum să scapi de dureri de picioare cu doar 10 minute de exerciții pe zi
Iarna nu este un argument ca să nu ne îngrijim picioarele. Trebuie să le păstrăm sănătatea şi frumuseţea prin exerciţii zilnice. Și să evităm să ajungem să ne plângem de dureri de picioare sau de durere de spate. Câte zece minute în fiecare dimineaţă, intensiv consumate în sala de gimnastică, oferă rezultatele perfecte.
Adăugă în programul tău zilnic de la sală câteva seturi de mişcări pentru menţine supleţea membrelor inferioare. Prin combinarea exerciţiilor intensive destinat musculaturii lungi, cu gimnastica de rezistenţă, picioarele vor rămâne elastice toată perioada anotimpului rece.
Flotările, genuflexiunile pe aparat, dar şi adăugarea greutăţilor cresc eficienţa acestui tip de gimnastică. Şedinţele vor fi convenite împreună cu instructorul, dar este bine să nu dureze mai mult de 10-15 minute în fiecare zi şi, pe cât se poate, să fie păstrat ritmul zilnic. Dacă se întâmplă să lipsești de la o şedinţă, următoarea va fi puţin mai lungă, pentru menţinerea tonusului general.
Aceste antrenamente sunt destinate persoanelor care au experienţă în sala de gimnastică. În cazul începătorilor, instructorul va stabili durata unei şedinţe în primele luni, pentru a se atinge treptat nivelul de 10 minute zilnic, intensiv executate.
A. Împrumutată de la gimnastica pentru abdomen, mişcarea de fandare pe aparat presupune poziţionarea braţelor pe banchetă, a picioarelor pe suport;
B. Din poziţia iniţială, se lasă braţele în jos, cu tensiune pusă pe membrele inferioare, rămase sprijinite pe suport;
C. Pe aparatul cu delco, se trage puternic cu braţele, în timp ce picioarele se împing mult pe pedale;
D. La mişcarea complementară, se trage cu braţele de aparat, în timp ce picioarele continuă mişcarea puternică de împingere a pedalelor;
E. La aparatul prevăzut cu greutăţi fixe, se porneşte din poziţia iniţială în picioare, cu braţele prinse de bara cu greutăţi;
F. Din postura de mai sus, se fandează puternic, cu picioarele depărtate;
G. Se imită mişcarea de la punctul e, dar foarte lent
H. După fandarea executată şi ea încet, se revine la poziţia verticală, împingând puternic în gambe;
I. Un exerciţiu mai dificil, care presupune reglarea respiraţiei: pe aparat, picioarele sunt poziţionate sub suport;
J. Cu braţele ţinând în forţă mânerele aparatului, se împing picioarele susţinând suportul cu toată greutatea lui, ridicând cât se poate de mult; se repetă aceste ultime două mişcări de 8-9 ori.
Rolul podiatrului este sa previna sau sa corecteze deformerile si sa mentina normala mobilitatea si functionarea lor. Cere-i parerea acum – Fa-ti o programare!
Sursa: Revista Felicia