Afectiuni ale unghiilor la bebelusi (partea a IIa)
Prevenirea unghiilor incarnate, oare posibila?
Desigur, specialistii spun ca daca ai grija de unghiile bebelusului tau si le tai patrat si in mod rotund. Pentru ca micutul creste foarte repede, iti recomandam sa te asiguri ca nu ii creste piciorusul pentru a evita problemele. Totusi, ia aminte ca daca unghia reincarnata nu se vindecat dupa o saptamana de tratament ambulatoriu, e recomandat sa consulti un medic specialist, chiar si mai devreme daca observi ca zona este infectata – este posibil ca roseata sa se accentueze, iar puroiul sa se acumuleze.
Daca nu exista nicio infectie in jurul unghiei, este probabil ca medicul sa ii prescrie un antibiotic oral si de asemenea sa ii indeparteze usor unghia care deranjeaza de piele. Daca problema este severa, medicul tau iti poate recomanda un medic podolog. Podologia si specialistul podolog, doctorul picioarelor, te poate ajuta prin diagnosticarea si tratarea afectiunilor si bolilor care au ca si cauza principala defecte ale picioarelor. O vizita la specialistul podolog va arata daca bebelusul are nevoie de tratament specializat sau daca nu aveti motive de ingrijorare.
Dintre infectiile picioarelor, cele mai intalnite bacterii care pot duce la aparitia lor sunt:
– dermatofitele (ciuperca care afecteaza pielea si anexele ei);
– mucegaiul sau non-dermatofitele (afecteaza pielea si unghiile, majoritatea microorganismelor se dezvolta pe sol).
Unghiile incarnate sau unghiile taiate prea scurt se pot infecta cu astfel de bacterii. Bebelusii care transpira foarte mult la picioruse sunt mult mai expusi la infectarea cu acestea. Evitati sa il incaltati cu sosete realizate din material sintetic sau incaltaminte de cauciuc. Infectia cu ciuperci poate aparea si la expunerea excesiva la apa si detergenti. Umezeala care ramane sub unghii stimuleaza dezvoltarea bacteriilor.
sursa: http://www.copilul.ro/